#37 Mai sănătos în 2022
Ce mănânci și cum mănânci anul acesta pentru a avea mai multă vitalitate și a proteja sănătatea corpului tău.
Hello again!
Bine v-am regăsit în 2022. Sper că sărbătorile v-au încărcat cu energie și prima zi de marți din anul acesta vă găsește odihniți și cu zâmbetul pe buze. Pentru că toți suntem obișnuiți să ne facem planuri la început de an, chiar dacă nu le trecem efectiv pe hârtie, m-am gândit să vorbim astăzi despre:
3 rețete rapide și delicioase cu care să începi anul
3 obiceiuri care te ajută să mănânci mai sănătos în 2022
ce faci bun din resturile rămase de sărbători.
Citește până la final și află ce țară a interzis deja ambalajele de plastic, cum obține China 40-50kg de roșii pe metru pătrat de cultură și ce serial fain ajunge la seria 4 pe 21 ianuarie.
Ai primite newsletterul de la un prieten? Abonează-te mai jos pentru a primi direct numerele viitoare.
Rotini, Somon cu sos de afine, Ciorbă de cartofi
Începe anul cu rețete simple și delicioase, precum aceste paste cu mazăre și coajă de lămâie. Sunt gata în 15 minute.
După atâta carne de porc merge cu siguranță niște pește. Încearcă acest somon delicios cu sos de afine.
Să nu uităm nici de ciorbe. Pune digestia la cale cu această rețetă ușoară pe bază de legume.
Ți-ai stabilit obiectivele pentru 2022? Ai inclus și ceva legat de sănătate și alimentație? Nu-ți face griji dacă ai sărit peste ele, le poți adăuga de acum. Încercă să alegi ținte realizabile pentru a nu te descuraja și reține că obiceiurile, inclusiv cele alimentare, sunt greu de schimbat și este important să ai răbdare cu tine.
Pentru că sunt destul articole pe tema asta pe Internet și vreau să-ți ocup mintea numai cu informații utile și esențiale, am decis să îți vorbesc astăzi doar despre 3 obiceiuri care îți pot schimba radical viața în bine, dacă le pui în practică.
1. Începe ziua cu o cană de apă caldă
Cel mai simplu truc posibil, cu zero costuri și minim efort: bea o cană de apă caldă imediat după ce te trezești. Îți pune efectiv întreg organismul în mișcare și te ajută enorm cu digestia la micul dejun (citește mai multe despre beneficii în acest articol). Dacă ai timp, transformă aceste 5-10 minute într-un ritual de trezire liniștită și cât bei cana de apă bucură-te de priveliște, ascultă puțină muzică sau udă plantele din casă.
2. Meal planning
Încep prin a-ți spune că planificarea meselor nu este așa de simplă cum pare, deci nu-ți face griji dacă ai încercat și nu ți-a ieșit, încearcă din nou, pentru că merită cu adevărat efortul. Este cea mai sigură și simplă cale către mâncăruri mai sănătoase și mai variate, cheltuieli mai mici cu alimentele, eliminarea stresului provocat de gătitul pe ultima sută de metri și mai mult timp cu cei dragi.
3. Gătește cu cereale integrale
Ovăz, chia, quinoa, orz, bulgur, mei, tărâțe, făină integrală pentru pâine și turte, paste integrale etc. Compoziția bogată în fibre te ajută să gestionezi mai ușor glucidele, colesterolul și greutatea și susține o digestie eficientă. Tot ce trebuie să faci este să redirecționezi lista de cumpărături către variantele bune pentru tine.
Fără resturi
Și ție și-a rămas cam multă mâncare prin frigider? Vezi aici câteva idei foarte faine care te ajută să transformi carnea, prăjiturile, cașcavalul etc. în preparate noi și gustoase.
Ai nevoie de gustări rapide între mese pentru a-ți menține nivelul de energie la cote maxime? Vezi aici 8 rețete sănătoase pe care le prepari în 2-3 minute.
Prima săptămână din an te-a prins nepregătită la categoria planning și nu prea știi ce să gătești? No worries! Uite aici câteva rețete pentru prânz și cină pe care le pregătești rapid.
Dacă tot e început de an, nu strică să arunci o privire pe câteva preparate din dieta mediteraneeană. S-ar putea să se plieze mănușă pe planurile tale de cooking de anul acesta.
Îți place ce citești? Trimite și prietenilor tăi!
Zilele acestea am pe noptieră Fundația și Imperiul, de Isaac Asimov. Este volumul doi al seriei Fundația, un science-fiction care te trece foarte fain prin sisteme psiho-sociale ușor de dedus și în realitatea de astăzi.
Tot acolo țin și cartea lui Shunmyo Masuno - ZEN, Arta de a trăi simplu. Este o carte practică, un fel de manual cu exerciții explicate care te ajută să devii mai conectat la detaliile și profunzimile vieții de zi cu zi.
De pe 21 ianuarie începe sezonul 4 din Ozark pe Netflix, un serial foarte interesant, pe care îl urmăresc de ceva timp, deci în weekend voi fi cu siguranță cu ochii pe el. Mă mai uit și la Nadiyas Time to Eat, îmi plac la nebunie rețetele ei. Dacă vrei să vezi un film fain, îți recomand The Boy Who Harnessed the Wind, un film despre puterea voinței, convingerea că lucrurile se pot schimba în bine și beneficiile enorme ale educației.
Franța a interzis ambalajele din plastic pentru fructe și legume.
Cea mai mare seră din China are o productivitate de 40-50 de kilograme de roșii pe metru pătrat.
Best places to eat in London.
Ce părere ai despre ambalajele din plastic? Ai fi de acord să le interzică și la noi? Lasă răspunsul tău într-un comentariu, folosind butonul de mai jos.
Zi frumoasă și interesantă și un 2022 minunat!
Cu drag,
Ioana